bunelu bate toba

layers-3-5636

Ceva i-a ucis, spune Liviu Dragnea despre morții de la „Colectiv”.  Se vrea sibilic, dar nu nimerește pronumele potrivit. Altfel, știm cu toții că „ceva” i-a ucis: focul, fumul și infecțiile din spitale, corupția, minciuna și incompetența din guvernarea PSD. 

Însă Dragnea ar fi vrut să spună „cineva i-a ucis”. Are el, așa, o bănuială. Ca un bătrânel cumsecade care se uită la știri și clatină din cap: „măi nepoți, măi, cineva i-a ucis pe băieții aceia.”

O fi așa, n-o fi așa, nepoții se uită la bunelu’ și ridică din umeri. Dar, ce să vezi, bunelu’ nu-i om de rând, el este președintele Camerei Deputaților, președintele PSD și, prin delegație, președintele prim-miniștrilor săi, președintele miniștrilor săi de justiție, președintele miniștrilor săi de interne, președintele spitalelor, președintele pompierilor, președintele comisiilor de anchetă, președintele tuturor președinților, secretarelor și șoferilor PSD. Și acest samsar de guverne pretinde că este la fel de nelămurit ca noi: „ceva i-o fi ucis pe băieții aceia”. Se uită la știri ca tot poporul, citește ziarele, mai stă de vorbă cu vecinii din bloc și la sfârșit apare la televizor ca să ne spună ceea ce toată lumea știe: „lucrurile nu sunt clare”.

Păi dacă nici pentru președintele a trei guverne succesive lucrurile tot nu sunt clare, dacă ne prefacem că așa stă treaba, atunci să-și dea demisia tot statul român și să aducem pe cineva din afară să ne lămurească. Nu știu pe cine, Mossadul, firma Black Cube, agentul 007 sau pe Bruce Willis. Oricum în 30 de zile vom afla de la ei mai mult decât am aflat în 3 ani de la guvernul român.

Bunelu’ însă, hai că ne-am prins, face pe prostu’. Bunelu’ bate toba, poate-l mai ascultă pe la răspântii niște gură-cască. Lucrurile, de fapt, îi sunt foarte clare. Nu le mai poate opri. Și atunci, cuprins de friguri, scociorăște dușmănos în focul în care 64 de suflete așteaptă să li se facă dreptate. 

Acest articol a fost publicat în Jurnal scoțian. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la bunelu bate toba

 1. Gabriel Stupu zice:
 2. Lucian Postu zice:

  Meștere, iaca de asta n-au coadă nici ursul, nici hîrlețul, nici gușterul carpatin … Ai fost ziarist cu oarece pricepere & onestitate, deci mă așteptam ca, dincolo de actualul context mîlos al politicii romîneze. să optservi că mizeria cancerigenă din patria silvoasă e produsul lighioanelor & gubernelor de toate culorile politice, PSD fiind doar primul între egali.
  Se vede însă că unele holere sînt mai bune decît altele, mai ales dacă au noroc să aibă drept purtători de steag farisei din tribul peren al baconșchilor rafinați & drept-credincioși.
  Scuzaț’ tulburarea harmoniei.

  • Ioan-Florin zice:

   Luciane, ai dreptate, dar textul meu nu-i despre partidele de acasă, nici chiar despre PSd dacă nu te grăbești citindu-l, ci despre scârba care m-a luat auzindu-l pe șeful celui mai mare partid care tot face și desface guvernele vorbind în șarade despre moartea a 64 de oameni. Asta-i tot. Nu sînt holerele una mai bună ca altele, dar una e să fii prost din incompetență, și altceva să faci pe prostul din ticăloșie.

   • Lucian Postu zice:

    Dom’ injiner, nici prostia, nici incompetența, nici ticăloșia nu-s monopolul vreunei turme / haite politice. USL, cumetria PDL – PSD sau lobby-ul pro-SRI dinspre USR sînt doar cîteva exemple de s

   • Lucian Postu zice:

    … exemple de carcalete maroniu ( tastatura, bat-o Winnie the Pooh 😊 ).

 3. Bine zis. Si urmatoarea intrebare este cit mai stam cu mainile in san si ii lasam pe niste hoti sa ne conduca ??

 4. Alvaro Liniers Portillo zice:

  Întâi a răspuns (ce el nu vorbea asupra subiectului decât la insistențele ziariștiilor)că nu se știa cuiva l-au omorât. Deoarece era ceva foarte rar, poate făcând referire zvonuri aparute ulterior despre intenționalitate chiar și politică tragediei cauzata de cuiva. Un ziarist a vrut sa umble mai mult făcând scandal (ce nu altceva vreau majoritatea lor) și a răspuns mai obiectiv și liniștit „ceva le-a omorât”, din comentariile dv.

 5. Anca Coleasa zice:

  Dupa nenorocirea de acum 3 ani, un articol circula pe facebook si toata lumea se minuna ca un Preot spune astfel de lucruri in conditiile in care atitudinea semenilor sai era total diferita. Am recitit acele randuri de nenumarate ori si mi-am spus ca el este ceea ce mi-as dori sa fie duhovnicul meu si al familiei mele. Am simtit cuvintele apasate, dojana si echilibrul. Dupa putina vreme, acel OM minunat aveam onoarea sa ne cunune. Jos palaria! Pentru acest articol si pentru tot ce citesc pe blogul dumneavoastra. Astept sa ma anunte pe mail ca mai am ceva nou de citit, ca un copil ce asteapta o cutie cu bomboane. Va multumim si sa stiti ca sunteti unul dintre motivele importante pentru care ne dorim sa ajungem din nou acolo.

Lăsați un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s