Vinerea în care lumea s-a săvârșit

Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, 2021. Fotografia de pe copertă: Raveca Constantin, „Vitrină din Edinburgh”.

Toamna asta mi-a ieșit o carte ca o șaorma cu de toate, numai bună de citit la Crăciun, cu un pahar de vin roșu la îndemână și cu „Oratoriul bizantin” în surdină. Am în ea povești de dragoste, dar și de groază, aventuri și călătorii, revelații cu Gică Petrescu și exegeze cu șoferi de autobuz, profeții, evanghelii, miracole, regi, sfinți și pisici, ca într-o lume de-a valma, la sfârșitul zilei de vineri în care săvârșitu-s-a facerea sa.

Încă nu pot să-mi explic cum un sinopsis de Netflix a apărut la Editura Mitropoliei de la Iași, cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan, dar domnul Andrei Pleșu spune în „Cuvântul însoțitor” că această harababură plină de candoare îl „consolează” și chiar „bine dispune”, ceea ce înseamnă că nu mai este nimic de făcut, totul e pierdut. Suntem pe cont propriu și, în afară de iubirile, credința și pasiunile noastre, orice altceva e pierdere de timp.  

16 thoughts on “Vinerea în care lumea s-a săvârșit

 1. Bună dimineața, Acum am comandat-o. Abia aștept sa o citesc .Sărbători binecuvântate!

  Trimis din Yahoo Mail pe Android

 2. Am primit-o de Crăciun (putin anticipat) și abia aștept să o citesc. Am oferit -o de Crăciun (încă e pe drum) și sunt convinsă că va fi primită și citită cu multă bucurie. Vă mulțumesc, Părinte drag! Bucurie multă să aveți!

 3. Felicitări călduroase! Oare s-ar putea găsi si în librării? Nu am văzut-o până acum.

 4. ”…înseamnă că nu mai este nimic de făcut, totul e pierdut (?). Suntem pe cont propriu și, în afară de iubirile, credința și pasiunile noastre, orice altceva e pierdere de timp.” 🙂 Pănă la urmă, cu atâta belșug, pare totul pe calea bună a Conștientizării Complexității lui D-Zeu și asta e ok (sau nu? :))

 5. … cu surîs/suridere … Servus!
  Sărbători frumoase!
  Cele bune, toate!
  Purice Narcis-(?teofil?) …. :I

 6. Sărbători cu minuni!
  P.S. Din păcate stocul de carte s-a epuizat. Poate o reeditare?

Lăsați un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s