© & contact

Contact: ioanflorinflorescu@yahoo.com

Copyright: Textele și fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea dreptului de autor. Copierea lor integrală sau parţială fără acordul meu este strict interzisă.

18 thoughts on “© & contact

 1. Parinte Ioan Florin,
  Am primit un link de pe blogul dvs si va marturisesc ca am citit mai multe postari ale dvs si comentariile.
  Oamenii alesi de Dumnezeu pentru a-L face cunoscut si ACCESIBIL oamenilor in aceste vremuri sunt extrem de incercati si de aceea cuvintele lor ajung pana la inimile celor care pot sa-i asculte.
  Si observ ca trebuie sa fi citit mult din Sfintii Parinti. Si au doctorate…..(cam toti)
  Da, am mai auzit comentarii polemice la adresa comentariilor din Biblia Ps Bartolomeu Anania. Doar un cunoscator al limbilor din care s-a tradus Biblia poate sa sesizeze “diferentele” de nuante.
  Mult mai greu este pentru mireni, si eu am intalnit “entuziasti” care se bucura ca “au inteles” si care practica o lectura permanenta CU aceste comentarii.
  Ma mahneste ca sunteti in Scotia. Acolo nu sunt multi ortodocsi. Probabil ca cei credinciosi sunt oameni “de isprava”…. Dar in Romania este MARE nevoie de duhovnici, cum se spune -sporiti!
  Eu merg pe strada si vad oamenii absorbiti de problemele lumesti si plang spre Dumnezeu: “de ce Doamne nu Ti-e mila de noi?” DE UNDE sa fie indreptati ei spre credinta? Alearga de dimineata pana seara la serviciu, pentru a rezolva problemele din familie, vin acasa si automat deschid tv sau pur si simplu cumpara o sticla de bere si stau pe scara sau in fata blocului de vorba cu vecinii, care si ei si-au cumparat ceva de baut, pentru a se relaxa, pentru a comunica intre ei, cu cineva, nu conteaza cu cine.
  Ce se invata la scoala la orele de religie? Nimic!
  Eu am cautat si am gasit carti simple pt explicarea Liturghiei, dar greu….si de bucurie am facut cadou cu rugamintea expresa de a se folosi la orele de religie din scoala. Nu stiu daca se si face ceva din indemnul meu. Am auzit de la profesoarele de religie cand ceream explicatii simple raspuns ca: “pt ca asa este” raspuns din invatatura mecanica (pe dinafara). Preotul de parohie a plecat din invatamant pt ca banii castigati nu-i permiteau sa-si intretina familia. Dar este un preot foarte bun! A construit biserica pe teren nou, acum se lucreaza de un an, doi la pictura. Inconjurat de batrane care pun banutul lor din pensie si de cativa barbati care-l ajuta la muncile fizice necesare. Oameni care nu au alta ocupatie… care vin din dragoste pentru paroh, ca alinare a singuratatii si/sau suferintelor varstei. Toti canta, cu voci hodorogite si fals, se descarca,se “bucura”.
  E o mare problema ca sa stea tinerii, copiii, la slujbe de la inceput pana la sfarsit. NU INTELEG slujbele. Nu au cum sa fie impresionati de muzica bisericeasca (atat de rar cantata bine si corect).
  Se vine in biserica la nunti, inmormantari sau la necazuri mari. Nu din obisnuinta credintei, nu din cunoastere si cautarea mantuirii, ci pentru un scop personal, mai mult sau mai putin vadit.
  Ma uitam cum “polemiza” cu dvs Mike sau cum l-o fi chemand. MAHNIRE, parinte…asta simt. Si dvs sunteti in Scotia! Lipsa TOTALA de gandire SPRE DUMNEZEU a mirenilor! DE UNDE sa afle adevarul? de unde sa ajunga la primirea Harului mantuitor. Raman la “emotii”.
  Dar sa nu judec, de fapt plang pentru acesti tineri…filosofi care “au personalitate” dupa ce ei insisi au judecat, au dat verdicte, celor pe care le-au intalnit in viata lor, in anturajul lor. Lipsa de smerenie, pt ca nu stiu ce este smerenia, doar necazurile de netrecut cu “talente lumesti” ii trezesc
  Regasesc in scrierile dvs adevarul credintei transmis de la Sfintii Parinti. Evanghelia a fost si este mereu interpretata din intelegeri particulare lumesti.Dvs mai aratai putin din Adevar.
  Sunt sute de bloguri ortodoxe……..
  Sunteti in Scotia, pentru o mana de oameni!
  Iertati-ma m-a impresionat blogul dvs,am transmis mai departe un link.
  Dumnezeu sa va apere si sa va dea har sa faceti lucrarea Lui!
  Coralia

 2. Doamne ajuta parinte. Numele meu este Dacian. Am vazut postarea dumneavoatra in seara asta si mi-a placut tare mult. Nici eu nu am avut o viata minunata. In decurs de 5 ani mi-am pierdut familia. Am ramas singur ca un bou. Acum mumcesc in Aberdeen de 5 ani. Mi-ar face mare placere sa vorbim. Cu respect Dacian Stefanut

 3. Va multumesc pentru ca mi-ati umplut sufletul de lumina si caldura, si mintea de raspunsuri indelung cautate!

 4. Doamne ajuta ! Va tot “pandim ” , parinte , mai scrieti , mai mangaiati-ne , mai ridicati-ne !!! Ne este foame si sete de Cuvant si de cuvintele Dvs. Se apropie Floriile …LA MULTI ANI ! Si Sarbatori cu acea PACE si BUCURIE !

 5. Parinte ce parere aveti despre faptul ca pericopele evanghelice se repeta in fiecare an ? Nu ar fi benefica o oarecare reimprospatare? sa mai citim si alte pericope in locul celor indatinate.
  Oare cum a fost in istoria Bisericii ? asa s-au petrecut lucrurile inca de la inceput ?

 6. Sunteti printre primii preoti cunoscuti de mine care par cu adevarat oameni. Prin om eu inteleg ceva maret, demn, care alege binele in ciuda pornirilor rele. Nu sunt de acord cu eticheta de pacatos dusa la extrem. Am si eu o intrebare: de ce este incriminat pacatul cu gandul…e prea mult pentru un mirean. Eu dezbat in cap si ma descarc apoi ma.linistesc. credeti in acest tip de.pacat? As vrea sa dialoghez cu dvs., caci de curand mi-am pierdut credinta mea simpla, inocenta. Si asta din cauza ca am citit poate prea.literal biblia si sfintii parinti si in locul.dumenezeului iubitor am gasit unul exigent si acuzator. Deci va rog mult sa imi spuneti daca pot vorbi dvspe mail daca acceptati sa imi dati cateva lamuriri. Si ce inseamna acest pacat cu gandul, ca daca nu gandim ori ne calugarim ori devenim legume.
  Multumesc mult

 7. Doamne ajută!
  Vă apreciez articolele și de aceea, de când v-am descoperit blogul, le recomand și altor frați creștini.
  Doar o întrebare am pt sfinția voastră: aveți aici pe blog sau în altă parte postat vreun articol despre Sinodul din Creta din care să reiasă opinia sfinției voastre față de ce s-a întâmplat acolo și documentele semnate?
  Mulțumesc frumos!

   • Sărut dreapta, părinte!
    Adaug o ” mică ” apreciere la răspunsul sfinției voastre. A se legifera apostazia, erezia (ceea ce s-a semnat în Creta 2016 la pseudosinodul organizat de CMB- din umbră pt unii, pe față pt alții) pt sfinția voastră nu are prea mare importanță? Întreb azi, la aproape trei ani de la postarea pe care am găsit-o acum întâmplător.
    Domnul să vă lămurească după voia Sa!

  • Am pus răspunsul acolo unde e locul lui, la articolul meu în discuție. Nu e „poziția sinodului Greciei”, ci doar un text trimis spre examinare episcopilor, cel puțin așa se spune în introducerea lui.
   Pe viitor aș aprecia mult dacă nu mai postați 3 mesaje cu ID-uri diferite de pe același IP, oricum merg automat în spam.

 8. La mulți ani și-t timp și cu prilejul onomasticii!
  Cele bune,
  Purice Narcis-Teofil

 9. Multumesc parinte pentru articol! Sper sa randuiasca Dumnezeu sa va vizitez intr-o zi la parohie !

 10. Am dori să mai scrieți articole dacă aveți disponibilitate! Ne lipsesc temele sfinției voastre

Lăsați un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s